Optimale persing met de Norwalk Juicer

De Norwalk juicer is bekend als een van de beste juicers die op dit moment verkrijgbaar zijn. De Norwalk is geen slowjuicer, maar een pers. Eerst wordt de groente of het fruit vermaalt en vervolgens onder hoge druk geperst. Het resultaat is een zeer hoge opbrengst. Naast de hoge opbrengst is het apparaat ook erg mooi. De Norwalk wordt aanbevolen door de Gerson methode. De Norwalk kan alleen rechtsreeks bij de producent in Amerika worden besteld.  De prijs is afhankelijk van de wisselkoers en verzendkosten. Op dit moment is dat ongeveer 2600 euro.

Een alternatief voor de Norwalk is het combineren van een slowjuicer met een handpers, zoals de Welles Press. Je kunt bijvoorbeeld met de Matstone slowjuicer sap maken en de pulp die overblijft persen met de Welles Press. Helaas heb ik de Welles Press op dit moment nog niet in mijn assortiment.

Juicebrothers is een bedrijf dat heerlijke sappen maakt met deze methode. Zij gebruiken onder andere de Norwalk voor maken van sap, maar ook een industriële versie van de Norwalk. Zie voor meer info deze link.

 

Share this postOne thought on “Optimale persing met de Norwalk Juicer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *