Nick en Esther van Biosfeer Groede

Nick en Esther telen medicinale en smakelijke planten met gebruik van duurzame productiemethodes. Zij maken daarbij gebruik van innovatieve biologische micro landbouw. Dit alles leidt tot hoge kwaliteit tincturen, gemmo maceraten, tarwegras, druivensap en verse thee.

Nick is harstochtelijk producent en altijd bezig met vernieuwing.  Esther is opgeleid als Herborist (kruidenkundige) en heeft een passie voor het ontwikkelen van nieuwe gezonde producten. Naast eerdergenoemde producten, leveren zij ook bijzondere groentes aan sterrenrestaurants.Biosfeer Groede

Speciaal voor Holifood heeft Biosfeer Groede een aantal Superfoods ontwikkeld die passen bij de behoeftes van dit Nederlandse klimaat. Met recht echte Holifoods!

 

Missie Biosfeer Groede

In ons handelen staat “het goede doen” centraal: de zorg voor ons land, onze mensen, onze klanten en voor onszelf.

Het bedrijfsdoel heeft ook consequenties voor de manier waarop de boerderij wordt ingericht en gerund, hieronder een paar specifieke eigenschappen van biosfeer Groede:

  1. Het erf rond de woning wordt zonder onkruid bestrijdingsmiddelen bijgehouden. Niet productieve bermen en wei worden verschraald door maai /afvoer- en graasbeheer.
  2. Gebouwen inclusief de woning werden duurzaam gebouwd; hout ipv betonbouw,  geen tropisch hout, verf op lijnoliebasis, maximale isolatie met minerale wol en of agrarische restproducten, waar mogelijk hergebruik van bouwmaterialen.
  3. Zonnecollectoren (80 heatpipes) dienen voor bijverwarming van schuur en laboratorium
  4. De kruidendroger krijgt warme lucht via het daarvoor aangepaste  staalplaatdak (500m2) van de verwerkingsschuur.
  5. Een apart regenwateropslag en -leidingsysteem levert water voor doeleinden waarvoor geen drinkwater nodig is (wasmachine,vaatwasser, toilet etc.)
  6. Afvalwater zuivering via infiltratiebed met rietplanten (IBA3, helophytenfilter).
  7. Bewerking met zo licht mogelijke machines.
  8. Om de onkruidbestrijding te vergemakkelijken en om uitputting van de grond te voorkomen, planten we met een grote plantafstand op vaste bedden.
  9. Wij streven naar het leveren van een maximale bijdrage aan het landschap van de omgeving.
  10. Gastvrijheid en openheid voor initiatieven van nieuwe ondernemers staan centraal in de bedrijfsvoering.

Voor meer informatie zie: BiosfeerGroede

De hoogwaardige tincturen van Nick Sinke vindt u in de Biosfeershop. Deze tincturen kan ik van harte aanbevelen.

Share this postGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *