Bij de Oorsprong

De kassen van Eef Stel uit Dalfsen zijn als een gigantische moestuin. ‘Dit is de weg naar de toekomst’, is de stellige overtuiging van Eef.

Effectieve micro organismen en Oerwater onmisbaar voor Oergroente
Basis van een goede oogst en smakelijk groente is een goed bodemleven. Dat wordt onder andere  bereikt door niet telkens op hetzelfde stuk grond dezelfde groente te telen. Dat is funest voor de voedingsbodem.  Na iedere oogst krijgt  de grond rust en wordt daarna  behandeld en klaargemaakt om nieuwe gewassen te planten. Daarnaast wordt gebruik gemaakt van effectieve micro organismen en Oerwater (gevitaliseerd water) ; het geheim van frisse en stevige groente met een tongstrelende smaak. Wij noemen dat Oergroente.

Hoe komt het dat de groente in de kassen van Bij de Oorsprong zo uitbundig groeien,  zo fris en stralend oogt, een rijke oogst heeft en bovendien tongstrelend van smaak is? Het geheim zit hem in de behandeling van de bodem. Voordat groente wordt geplant wordt eerst de bodem bewerkt.

We leggen je in 5 stappen uit hoe dat gaat.

  1. Eef woelt de bodem los met een frees.
  2. Hij vernevelt er effectieve micro organismen met oerwater overheen. Dat trekt in de bodem;
  3. De groenteplanten worden geplant of gezaaid.
  4. De jonge plant wordt nog eens 3 x op de bladeren verneveld met effectieve micro organismen. Dit komt het gehele groeiproces ten goede.
  5. De groenteplanten worden vochtig gehouden met oerwater.

Ger Kappert runt de overige activiteiten van Oergroente. Bij Holifood kun je de werkwijze van Oergroente in het klein aankopen: Oertuintje. Ook organiseren wij rondleidingen in Dalfsen over de werkwijze van Eef. Je kunt op deze dagen de groente proefen en eventueel producten aankopen zodat je thuis deze methode in je eigen moestuin kunt toepassen.

Bekijk ook deze prachtige korte video van Eef Stel.

Video Oergroente

Share this post2 thoughts on “Bij de Oorsprong

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *